Vaarst uret

Vaarst Uret er en lille naturoase, der er placeret centralt i Vaarst. Området er den nedlagte grusgrav, som nu er et skønt grønt område, der er opbygget som et ur med 12 aktivitetslommer.med naturlig vild bevoksning på skrænterne og et stort fladt område i bunden dækket af græs. Området bestyres af “Foreningen Vaarst Uret”, som består af medlemmer fra Vaarst og omegn. Foreningen arbejder med drift og det fortsatte stykke arbejde med at søge penge for at berige Vaarst og omegns rekreative område.


Hele området kaldes Vaarst Uret, fordi det er opbygget som et ur med aktivitetslommer.
Midterst i Uret er der et græsområde. Udenom græsområdet er der er lavet en cirkel af fliser, hvor børnene kan boltre sig på f.eks. løbecykler, løbehjul og rulleskøjter og ud fra denne cirkel er der lavet 12 såkaldte lommer, hvor nogle af lommerne er fyldt ud med enten legeredskaber til små, mellemstore og store børn, beachvolley, svævebane, kælkebakke, 2 shelters, Årstidernes hus og nogle lommer er tomme og kan bruges til fri leg. Lommerne er afgrænset med beplantning, der falder naturligt ind på området.


Det lille multihus med amfiscene kaldes for ”Årstidernes Hus”. Ved huset er der offentligt tilgængeligt toilet, parkgrill, udekøkken mv. Huset kan lånes ved at gå ind på bookingkalender på denne hjemmeside.
De 2 shelters benyttes af folk fra nær og fjern, som ønsker at overnatte i det fri. Vaarst Uret er registreret på Naturstyrelsens liste over ”små primitive lejrpladser”
Ofte er der i weekenderne i sommerhalvåret børnefødselsdage og andre familiearrangementer i Årstidernes Hus. Til hverdag er der også mange besøgende i Vaarst Uret, f.eks. SFOer fra nabobyerne, skoler, børnehaver, spejdere, boldklubben og dagplejemødre, som alle er flittige brugere af området. Derudover er der selvfølgelig byens borgere og turister, der kommer på cykel fra banestien.


Området bestyres af “Foreningen Vaarst Uret”, som består af medlemmer fra Vaarst og omegn. Foreningen arbejder med drift og det fortsatte stykke arbejde med at søge penge for at berige Vaarst og omegns rekreative område.